Dette er fra en større reparation af et sæt DC1215MkII. Næsten samtlige enheder var afbrændte, kun én mellemtone og de to diskanter i fronten virkede. Delefiltrene var også defekte på grund af overbelastning.

De originale 15″ basser kunne havde været reconet, men det var billigere at købe to nye 15W5 enheder fra Hifi-Klubben. De passer fint som erstatning for de gamle ATW15. Dog ser de lidt anderledes ud, så for højttalere hvor 15″ sidder synligt, er det ikke ideelt. Men i dette tilfælde hvor de sidder i bunden, er det mere funktionen end udseendet der betyder noget.

Når det gælder 12″ basenhederne (der sidder øverst), er der dog ingen passende nye enheder at få. Jeg prøvede at købe et sæt FR12D, som er den eneste man kan få, men de duede ikke: De er mere lavet til bilstereo, og har alt for lav impedans til DC1215. Desuden har en smule større diameter, så de passer faktisk ikke fysisk i hullerne (se foto). Heldigvis kan der fås reconing-kit til de gamle ATW121 basser, så det er løsningen.

Som erstatning for de originale mellemtoner, kom vi frem til IMG SP6/100PA. Det er en mere solid højttalerenhed end de gamle DCM6, og lyden (efter min vurdering) er bedre. Jeg målte IMG enhederne mod en DCM6, for at vurdere de elektriske og akustiske egenskaber. Se grafer ovenover.

På bagsiden af DC1215 sidder en lille Sansui diskant, som ser ret billig (og skrøbelig) ud. De blev erstattet af et sæt Monacor DT-25N, som er betydeligt bedre, og ovenikøbet passer i størrelsen. De skal dog dæmpes noget (med en effektmodstand eller evt. L-pad), ellers bliver diskantniveauet for højt.

Sidst men ikke mindst, delefiltrene, hvor jeg udskiftede de gamle elektrolytkondensatorer, og monterede nye gode luftspoler til 1. pol i lav-pas filter til basenheder. Jeg har set flere andre DC1215, hvor disse spoler også var brændt af, så de lader til at være et svagt punkt – de er meget klejnt dimensioneret i forhold til de store basenheder. De øvrige komponenter blev målt og checket, men der var ingen årsag til at udskifte yderligere.

Jeg fik desværre ikke taget billeder af de færdige højttalere inden kunden hentede dem, men resultatet blev godt, faktisk nok bedre end da de var nye!